mayo 29, 2024
  • El Parc Comercial i d’Oci es converteix en el primer del Grup FREY a Espanya que incorpora alguns símbols del concepte Shopping Promenade®
  • La multinacional, líder en retail sostenible a Europa, ha invertit en la transformació 3 milions d’euros

Parc Vallès va presentar el 23 de novembre de 2023 la seva estratègia de transformació en línia amb el concepte innovador Shopping Promenade®, concebut per la propietat, Grup Frey, que convida els clients a gaudir d’un entorn confortable, experiencial i sostenible, combinant una àmplia i variada oferta comercial i d’oci. La presentació coincideix amb el 25è aniversari de la seva obertura a Terrassa.

La idea, pionera a Espanya del retail sostenible, ofereix als visitants una nova manera de fer les compres i organitzar el seu temps al voltant d’una àmplia i variada oferta d’oci per a tota la família.

Parc Vallès té previst tancar el 2023 al voltant d’11 milions de visitants i generar 622 llocs de feina directes. Compte amb una superfície bruta de lloguer (SBA) de 47.300 m², dels quals 29.500 estan dedicats a la gastronomia i el lleure. La seva ocupació actual és de 99,7%. En total, hi ha 41 establiments i més de 20 espais de gastronomia.

Més de 5.000 m² estan destinats a instal·lacions esportives i també hi ha un Cinesa amb 20 sales de projecció. Així mateix, la zona d’aparcament té 2.700 places, a més d’aparcament per a bicicletes.

Shopping Promenade

Núria Gàndara, gerent de Parc Vallès, ha subratllat a l’acte de presentació que “des de la seva inauguració el 1998, Parc Vallès ha estat el Parc Comercial i d’Oci líder per la seva oferta al Vallès Occidental, així com la destinació escollida de milions de persones. Aquesta remodelació ens prepara per a una nova etapa de creixement, amb una nova proposta de valor per a tota la família que millora l’experiència dels visitants adaptada als nous hàbits i tendències de consum i entreteniment del nostre entorn”.

Exemple de Shopping Promenade®

Parc Vallès és el primer Parc Comercial i d’Oci de Frey a Espanya que incorpora aquest concepte, ja implantat amb èxit en altres actius del grup a Europa, com Coeur Alsace o Claye-Souilly, a França, o Algarve Shopping, a Portugal, entre d’altres.

Tots ells formen part d’un pla d’expansió paneuropeu, que té com a objectiu convertir el grup immobiliari francès en el líder europeu en retail sostenible, basant-se en el know-how, el desenvolupament i la gestió d’actius comercials a l’aire lliure, que ofereixin una experiència comercial, sostenible, amigable i beneficiós per als seus membres.

La inversió realitzada és de 3 milions d’euros i aquesta proposta comercial de nova generació s’ha traduït en una remodelació completa de façanes, i millores en els paviments, així com en els recorreguts interiors per garantir l’accessibilitat a tot el Parc. A més d’eliminar barreres arquitectòniques, s’ha optimitzat la circulació de l’aparcament, que ara compta, a més a més, amb 10 estacions de càrrega elèctrica, amb previsió d’arribar a 30, el gener del 2024.

Tanmateix, la principal actuació s’ha dut a terme a la plaça, que ha experimentat un canvi important i que es converteix en l’exponent més gran de l’enfocament d’espai comercial i d’oci experiencial i sostenible. La idea és que prevalgui un ambient càlid, amb codis urbanites, mobiliari urbà 100% sostenible al passeig comercial de vianants ple de petits detalls i atencions, un paisatgisme ric en vegetació i zones d’estada per a adults amb l’aigua com a vector de les emocions. També s’incrementen les zones d’ombres amb una marquesina de fusta a la zona comercial que servirà com a refugi climàtic, sobretot a les onades de calor.

També s’hi ha incorporat una zona de jocs infantils. D’una banda, s’ha habilitat una àrea de jocs adaptats i inclusius i, d’altra banda, hi ha un element destacat a la plaça que emula un Castell a la part exterior dels tobogans, cosa que reflecteix una clara aposta per la identitat cultural egarenca i que els visitants sentin aquests espais com a propis.

Castellers

L’art és també un senyal d’identitat del nou Parc Vallès, que també és pioner a convertir les façanes en una Galeria d’Art Urbà a l’aire lliure. En un primer moment, el Parc compta en dues de les seves façanes amb dos murals dels artistes locals Anna Taratiel i Zosen Bandido, i aquesta iniciativa s’anirà ampliant en el futur.

Igual que tots els centres comercials i de lleure exterior desenvolupats per Frey, Parc Vallès compta amb la Certificació Breeam, que reconeix les edificacions més avançades en sostenibilitat ambiental.

A més, està treballant per obtenir la Certificació Biosphere, una metodologia per a destinacions que mesura una bateria d’indicadors, activitats i accions connectades als Objectius de Desenvolupament Sostenible, per mesurar i avaluar la contribució d’aquest model de sostenibilitat.

“Parc Vallès se situa a l’avantguarda de les grans superfícies comercials a Espanya a través de Shopping Promenade®, que impulsa una nova forma de consum sostenible que crea connexions i emocions positives amb els visitants i que aplega una oferta molt àmplia i atractiva de comerç , gastronomia, esport i lleure, amb l’art i els codis arquitectònics urbans que creen en un entorn excepcional i amable per al visitant”, afegeix Núria Gàndara.

Organitzadors
Javier García, Thibault Coetanea, Núria Gandara, Jordi Ballart, Oriol Alba

Claus de l’estratègia de creixement de Frey a Espanya

Amb l’adquisició de Parc Vallès el 2018, Frey va fer el primer pas per a la seva expansió al mercat ibèric, regió que forma part de la seva estratègia de creixement a Europa. Des de llavors, ha sumat el 2022 nous actius a Espanya, Finestrelles a Esplugues de Llobregat i Parc Mediterrani a Cartagena, que compten amb un gran potencial de conversió als estàndards Shopping Promenade®. A ells se sumarà Shopping Promenade Lleida, projecte que es troba en construcció.

«Parc Vallès és un actiu important a la cartera de Frey i, després d’aquesta important transformació, és l’abanderat a Espanya de la nostra estratègia de retail sostenible», ha explicat Thibault Coatanea, Head of Iberia de Frey. “Parc Vallès ja era el destí comercial i de lleure escollit per a milions de persones amb un clar lideratge a la Comarca del Vallès Occidental i ara, amb aquesta transformació, ho hem convertit en un punt de reunió per a tota la família, molt més que un simple lloc de compres”.

Els objectius de Parc Vallés amb aquest rellançament passen per augmentar el nombre de visitants i augmentar el temps mitjà de les estades, generar més atracció i retenció de marques i impulsar el paper del Parc Comercial i d’Oci com a dinamitzador de l’activitat local i comarcal . «En línia amb el propòsit de Frey de posar el retail al servei del bé comú, ens involucrem amb la comunitat i col·laborem en projectes que considerem clau per a l´economia i la societat de la comarca», comenta Núria Gàndara.

Sobre Parc Vallès

Situat a Terrassa, la tercera ciutat més poblada de Catalunya i amb una zona d’influència d’uns 612.888 habitants a 10 minuts de distància, Parc Vallès és a només 20 minuts de Barcelona amb cotxe. Autèntic pulmó dinamitzador de l’activitat local i comarcal, la seva proposta combina actualment una àmplia oferta de moda, decoració i gastronomia, instal·lacions esportives, zones de jocs infantils i sales de cinema, fent del complex la destinació comercial i d’oci de referència de la comarca del Vallès Occidental.

Colors

Compta amb excel·lents infraestructures de mobilitat, la qual cosa permet un accés senzill, tant amb transport públic, com amb autobús o tren, automòbil o bicicleta.

Sobre Frey

Promotora, inversora i gestora, Frey és una empresa immobiliària especialitzada en el desenvolupament i explotació de centres comercials exteriors a Europa. Pionera en parcs comercials respectuosos amb el medi ambient amb el seu concepte Greencenter i inventora de centres comercials a l’aire lliure de nova generació Shopping Promenade, Frey és una companyia orientada a la missió, certificada B Corp™, i està plenament compromesa amb una societat més responsable, més verda i és socialment beneficiosa per a l’ecosistema i els seus grups d’interès.

Com que és conscient que el comerç detallista és essencial per a la diversitat urbana, la connexió social, la resiliència econòmica local i la transició mediambiental, la seva missió és restaurar el retail com un servei per al bé comú. Frey també duu a terme grans operacions de renovació urbana i projectes de propòsit mixt.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *