mayo 21, 2024

La gelateria, d’origen florentí, aterra a Espanya després de convertir-se en el principal productor i comercialitzador de gelato artesanal al Regne Unit amb 9 stores a Londres. 

La inauguració de la primera flagship store al costat de Passeig de Gràcia, forma part d’un accelerat pla d’expansió de la companyia, que preveu obrir diverses noves ubicacions estratègiques a Espanya durant els propers 3 exercicis.

 Paolo Pomposi, cofundador de Badiani i geni creatiu del millor gelato artesanal reconegut mundialment als premis Gelato Festival, presenta el gust ‘Sant Jordi’ en honor a aquesta tradició cultural catalana.

 

La gelateria florentina Badiani inicia avui el seu camí a Espanya amb la inauguració d’un primer local ubicat a Barcelona. Aquesta flagship store, que obre les portes al públic avui dia 21 d’abril, està situada al Carrer del Rosselló, 232 (al costat de Passeig de Gràcia), principal eix comercial de la capital catalana. L’obertura arriba després de la consolidació de la companyia al Regne Unit -on ja compta amb 9 punts de venda- i forma part del pla d’expansió de la companyia, que preveu obrir diverses noves ubicacions estratègiques espanyoles durant els pròxims 3 anys.

 

Badiani és una de les gelateries artesanals més icòniques d’Itàlia. Nascuda el 1932, aquest any celebrarà ja els seus 90 anys de vida en plena forma, i amb una proposta allunyada de les grans cadenes comercials. Amb tot, Badiani ja és el principal productor i comercialitzador de gelato artesanal al Regne Unit, una referència a Itàlia, i ara desembarca a Espanya per convertir-se també en una referència al nostre país. A més, Paolo Pomposi, cofundador de Badiani i geni creatiu del projecte, és ja una de les figures més rellevants dins de la indústria gelatera italiana i anglosaxona. En concret, la seva dedicació i professionalitat el van portar a proclamar-se vencedor del Gelato Festival el 2015, on va obtenir el premi al millor sabor de gelato artesanal del món gràcies al gust ‘Buontalenti’, un gelato de crema que només fa servir llet, sucre i ous.

En aquest sentit, cal assenyalar que, per a l’elaboració de tots els sabors, Badiani segueix un mètode totalment artesanal i utilitza exclusivament ingredients naturals lliures de colorants i conservants.

 

A la nova botiga, que compta amb una vitrina d’exposició amb més de 100 sabors disponibles que varien segons l’època de l’any, Badiani realitza una ferma aposta per l’experiència del client. A través d’un vitrall, els consumidors podran veure el laboratori de producció de gelato on els experts en gelateria artesanal treballen diàriament en l’elaboració dels seus productes. A més, amb motiu de la inauguració i coincidint amb una de les festivitats culturales més icòniques de Catalunya, la cadena de gelateries no franquiciades incorpora el gust ‘Sant Jordi’, un gelato elaborat a base de nata i ous amb salses de xocolata i carmel que incorporen flors d’oblea per sobre. També aprofita l’ocasió per presentar el gust Barcelona, ​​un gelato elaborat com a tribut a la Ciutat Comtal. Els ingredients utilitzats per elaborar aquest gelato barceloní són la xocolata blanca amb cúrcuma i el ripple de gerds, a més de llet, ous i beguda de soja.

 

 

Així doncs, amb la seva arribada al mercat espanyol, Badiani consolida el seu posicionament com a empresa líder en l’elaboració de gelatos artesanals i s’introdueix a un mercat internacional que ofereix grans possibilitats de creixement. Concretament, s’estima que a Europa aquest mercat genera 65.000 punts de venda i un volum de facturació total d’aproximadament 10.000M€. Davant d’aquesta oportunitat, la companyia té com a objectiu convertir-se en el principal operador internacional de la indústria del gelato artesanal de qualitat.

 

 

Badiani, una història d’èxit a Itàlia i Regne Unit

 

Els inicis de Badiani es remunten al 1932, quan es va inaugurar la primera gelateria de la companyia a Florència. Després de la seva expansió al llarg de tot el territori italià, el 1993, la família Pomposi adquireix la cadena i inicia un pla de transformació orientat a reestructurar i ampliar els locals de venda i producció i augmentar la gamma de gelatos i pastissos oferts. L’èxit de Badiani es consolida el 2015 quan Paolo Pomposi s’alça amb el primer premi al Gelato Festival celebrat a Londres. Després d’aquesta victòria, Badiani realitza una ferma aposta pel mercat britànic i el 2016 obre el seu primer local ubicat al Mercato Metropolitano de la capital. Als anys posteriors, la bona acollida de la gelateria per part del públic britànic consolida la presència de Badiani a Londres, on actualment compta amb 9 punts de venda i el laboratori de producció de gelato artesanal més rellevant del país.

 

 

Una cadena pròpia amb visió estratègica de negoci

 

Encara que l’essència de Badiani és l’elaboració artesanal i tradicional, amb l’entrada de Massimo Franchi com a conseller delegat el 2015, l’estratègia de negoci va posar el focus en nous desafiaments. Concretament, va desenvolupar el seu potencial al mercat B2B i actualment distribueix els seus productes en 15 restaurants i serveis de càtering de Londres.

 

A més, amb l’esclat de la crisi sanitària Badiani va treure a la llum la seva capacitat de resiliència llançant un servei de delivery al Regne Unit. Actualment, a través del seu propi ecommerce, la cadena de gelateries ofereix lliuraments a curta i llarga distància en un període màxim de 24 hores. Aquest vessant del negoci manté l’excel·lència del servei prestat als punts de venda físics i representa aproximadament un 25% de la facturació de la companyia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *