MADEIRA PRESENTA A BARCELONA LES SEVES PROPOSTES DE MAER, NATURA I SECRETS PER DESCOBRIR

Escollida com a ‘Millor Destinació Insular del Món’ al 2015, 2016, 2017, 2018 1 2019pels World Travel Awards, l’illa té molt a oferir als que busquen mar, muntanya o passejades per la ciutat.

Per descobrir la seva natura, res millor que visitar el Parc Natural de Madeira o el Bosc de Laurisilva, reconegut per la UNESCO el 1999 com Patrimoni Mundial Natural de la Humanitat.

Funchal, la capital de l’arxipèlag, és una ciutat acolorida, cosmopolita i oberta, plena de racons i secrets per descobrir. En la seva gastronomia i història es fusionen modernitat i tradició.

Amb increïbles piscines naturals, paisatges enlluernadors i la bellesa salvatge de l’Atlàntic banyant les seves precioses costes, Madeira és una de les grans destinacions europees amb molt a oferir, especialment per a aquells que busquen descansar i gaudir de la mar, la muntanya i la natura». Així ho han destacat Marta Henriques, Content and Memberships Manager, i Sandra Gouveia, Media Relations Assistant, de Madeira Promotion Bureau.

L’arxipèlag està format per tres conjunts d’illes: Madeira, Porto Santo i Desertes i Salvatges. Tot i que només les dues primeres estan habitades, els dos últims conjunts d’illes són reserves naturals i fan justícia al nom que se’ls ha atribuït. Coneguda pels amants del surf com la Hawaii de l’Atlàntic, Madeira és un paradís per practicar esports aquàtics, encara que els que prefereixin la pau de les marees faran les seves delícies a les platges i piscines naturals d’aigua salada que envolten el paisatge.

L’arxipèlag és una destinació cada vegada més a l’abast de tots. «Amb dos aeroports i més de setanta connexions mundials, l’illa rep més de 3,5 milions de passatgers l’any. Espanya té connexions directes des de Madrid, Barcelona, Bilbao i Valladolid», expliquen les representants portugueses.

Amb una temperatura suau, que ronda els 17 graus a l’hivern i els 25 a l’estiu, l’assolellat arxipèlag és una destinació natural excepcional, plena de vistes meravelloses, densos boscos, valls profundes i un mar blau que es fon amb l’horitzó durant llargs i daurats capvespres. D’entre les seves platges, destaquen les de Porto Santo: un paisatge ple de dunes considerades unes de les millors platges lusitanes.

També hi ha vida fora del Parc Natural de Madeira o el bosc de Laurisilva, reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Mundial Natural de la Humanitat. La cultura i vida nocturna de la capital, Funchal, n’és un bon exemple. Es tracta d’una ciutat cosmopolita, ubicada al centre de l’illa, amb atraccions úniques i on els visitants es sentiran com a casa.

Madeira, arxipèlag natural

«Les verdes muntanyes volcàniques, els densos boscos i els colorits paisatges florits d’aquestes illes han estat reconeguts en 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 i 2019 com a ‘Millor destinació insular d’Europa’ als World Travel Awards, certamen que des de 2015 i fins al any passat també els ha atorgat la catalogació de ‘Millor destinació insular del món’, han subratllat les directives. El seu Parc Natural en té molt a veure amb aquesta condecoració, creat el 1982: una reserva biogenètica que compta amb una flora i fauna úniques que ocupen aproximadament dos terços del territori de Madeira.

A Madeira és habitual trobar costes escarpades i barrancs. Aquestes zones són el paradís per als amants del barranquisme, així com per als escaladors. El massís muntanyós de Madeira ofereix zones excel·lents des de les que enlairar-se amb parapent o ala delta. Per als visitants menys intrèpids, hi ha amplis senders que recorren, al llarg de més de 2.000 quilòmetres, el perímetre de l’illa, des dels 0 als 1.862 metres. Els que gaudeixin sobre rodes també tenen la seva alternativa, el jeep safari, amb el qual explorar els racons més inaccessibles de l’illa.

«Per als que prefereixin el golf, l’arxipèlag compta amb tres camps: a Madeira (Palheiro Golf i Sant da Serra Golf Club) o Porto Santo (Camp de Golf de Porto Santo), instal·lacions reconegudes per la World Golf Awards, que el passat 2019 va premiar l’illa com a ‘Millor destinació emergent de golf de el món’. 

Els vívids carrers de Funchal

Els més cosmopolites veuran a Funchal el major centre urbà de l’illa, una ciutat desconeguda amb molt a oferir. El seu perfil, que comprèn des del port fins a les muntanyes –a les que es pot accedir amb un telefèric–, remet a la tradició i cultura de l’arxipèlag, tan lligades a la natura que caracteritza Madeira. Els turistes podran triar entre allotjaments rurals, hotels de luxe o petits hostals.

«Un dels barris més bonics de la capital de Madeira és la Zona Vella, un preciós decorat d’antigues cases acolorides ple de restaurants pintorescs que ofereixen plats típics, com el peix espasa amb plàtan fregit, el bolo do caco o la etzibada de carn a la barbacoa», van destacar Henriques i Gouveia. Una altra de les visites gastronòmiques imprescindibles és el Mercat dels Pagesos, un paradís de sabors, colors i olors marcat pel producte local. Per maridar, res millor que un de tants i famosos vins portuguesos. Entre els cellers de Funchal destaca Blandy, on el visitant podrà presenciar el procés d’elaboració del que potser és el vi més conegut de Madeira. 

Contacto de prensa:

Enric Tomas / Rosario Fernández
+34 681 113 032 / +34 654 412 602
madeira@promotourist.net

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *