EL PRIMER ‘EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD’ CELEBRAT A SANT POL DE MAR

Plat 1er Premi. Foto:Raquel Cruz
Plat 1er Premi. Foto: Raquel Cruz

El dilluns 14 de Novembre de 2016 es va celebrar a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar amb motiu del 50è aniversari, l’“European Young Chef Award 2016” organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), la Regió Europea de la Plataforma Gastronòmica i l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPol).


 L’“European Young Chef Award 2016” és una de les competicions amb més renom dins del món de la gastronomia on hi participen 10 cuiners d’arreu d’Europa entre 18 i 28 anys. Aquests, han d’utilitzar productes locals i convertir plats tradicionals i d’arrels en innovacions culinàries. La competició té com a objectiu reforçar els vincles entre les regions europees. 

Els participants van ser: Mikko Tiihonen de Kuopio (Finlàndia) presentant el seu plat “Whipped semolina porridge with lingonberry”; Leon Pintaric de Prekmurje (Eslovènia) amb el seu plat anomenat “Koline”; Daniel Joarza de Sibiu (Romania) amb “Ham cock with beans”; Jan Van Hout de Noord Brabant (Els Països Baixos) amb “Roots of Parsley”; Shane Sheedy de Galway (Irlanda) amb el seu plat “Liver and Onions”; Edgars Balodis de Riga-Gauja (Letònia) presentant “Skalndrausis”; Andrei Iosif Micle de Lombardia (Itàlia) amb un plat anomenat “Polenta con Ragu”; Mikkel Kjølhede de Aarhus (Dinamarca) amb “KogtTorsk”; José Manuel Zafra Romero de Catalunya (Espanya) amb el seu “Mar i Muntanya”; i per finalitzar, Stamatis Misomikes de South Aegean (Grècia) presentant “Salas, the joyness of a birth”. 

Plats dels participants. Fotos: Raquel Cruz
A l’acte van assistir: el famós xef català Joan Roca com a president del jurat; Ramon Serra, president de EUHT StPOL, Dr. Jordi Teserras; coordinador del Cultural Tourism and the Postgrade Course in Cooperation and International Cultural Management de la Universitat de Barcelona; Dra. Diane Dodd, presidenta de IGCAT; Dra. Edith Szivas, tresorera de IGCAT i Caroline Couret, directora de CreativeTourism Network i Barcelona CreativeTourism program. 

Membres del jurat. Foto: Raquel Cruz

Després de presentar tots aquests magnífics plats, la decisió del jurat que s’ha basat en la creativitat, el sabor, l’originalitat i la història del plat tradicional, el guanyador de l’edició va ser el jove grec STAMATIS MISOMIKES amb el plat “Salas, the joyness of a birth”. En segon lloc ha quedat l’holandès Jan Van Hout i en tercer lloc l’italià Andrei Iosif Micle

Stamatis Misomikes 1er premi. Foto:Raquel Cruz
1er, 2n i 3r finalistes. Foto: Raquel Cruz

Per finalitzar l’esdeveniment, es va dur a terme una taula rodona amb els excpecionals xefs Joan Roca, que compta amb tres Estrelles Michelin al seu restaurant El Celler de Can Roca; i Carme Ruscalleda, que compta amb Tres Estrelles Michelin al seu restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, dos Estrelles Michelin al seu restaurant Moments de Barcelona, i dues Estrelles Michelin al seu restaurant Sant Pau de Tokyo. En aquest col·loqui, moderat per Cristina Jolonch tots dos xefs van defensar la necessitat d’utilitzar i donar suport al bon producte de qualitat alimentària local i, alhora, van donar a conèixer moltes innovacions interessants.

PER A MÉS INFORMACIÓ DE PREMSA:
INTERPROFIT
Lluïsa Barrera / Patricia Mas
lluisa.barrera@interprofit.es / patricia.mas@interprofit.es
Tl.: 93 467 02 32 


Raquel Cruz

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.