Vine l’Empordà aquest mes de març

GASTRONOMÍA 


La Gastronomia Palafrugellenca és molt rica i variada. Tant els plats tradicionals com els plats més avantguardistes són presents a les cartes dels restaurants i estan preparats amb productes de primera qualitat.
garona

La Garoinada és una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició. Va néixer l’any 1992 i el seu producte principal són les garoines. Aquesta festivitat se celebra en ple hivern durant les minves de gener i fins al mes de març, quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment. Del 15 de gener al 20 de març de 2016
La Garoinada se celebra en ple hivern durant les minves de gener quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment.
En aquesta campanya hi prenen part diferents restaurants de Palafrugell que ofereixen un menú que inclou un entrant de garoines, un segon plat (diferent per a cada edició) i unes postres típiques de la cuina palafrugellenca.
REGALA GAROINADA!
Diferents fòrmules per gaudir de La Garoinada, la tradicional campanya gastronòmica de Palafrugell, ja estan a la vostra disposició. Aquests són els restaurants que hi participen: La Xicra, Xadó (de Palafrugell), El Balcó de Calella – Hotel Sant Roc (de Calella), Hotel Rest. El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Rest. Llafranch, Hotel Rest. Llevant i Hotel Rest. Terramar (de Llafranc) i l’Hotel Rest. Tamariu(de Tamariu).
MENÚ DE L’OLLA DE PEIX 
Del 4 de març al 24 d’abril de 2016. Si bé de punta a punta de la costa dels Països Catalans trobem un esplèndid repertori de calderetes, suquets, ranxos i bullinades; només allí on la plana és rica en conreus, hortalisses, vinyes i oliveres, i es fon amb una mar generosa en varietat de peixos, hi resta encara intacta tota la tradició i saviesa culinària de llargues generacions de pescadors i restauradors empordanesos recollida a “l’Olla de Peix”. 
Justament en aquest atuell hi elaboren primer una sopa, on bullen, tot seguit, diverses menes de peix i que culminen amb aquells ingredients – verdures, pa engrunat, patates o fideus – que cada cuiner, alquimista dels seus fogons, disposa segons el seu receptari.
TURISME
La Processó de Verges
Representació soldats romans.
La Processó de Verges és una representació teatral. L’Església va fer servir el teatre com a recurs evangelitzador. La missa es feia en llatí i, per tant, era molt difícil per a la gent del poble poder seguir els manaments eclesiàstics, de manera que el teatre era un bon recurs per a poder ensenyar la doctrina en llengua vulgar, el català, i amb una tècnica teatral més lliure, més popular, més propera al fidel.


El misteri que es representa a Verges es basa en un llibre en vers de fra Antoni de Sant Jeroni,Representació de la sagrada Passió y Mort de Nostre Senyor Jesu-Christ, de 1773, i és l’adaptació, amb una certa personalitat, coherència historicista i seguint l’estil de versions anteriors, algunes de tradició medieval, del drama de la Passió. Per aquest motiu va ser impresa repetidament, amb afegitons i manlleus, i ha estat reeditada fins avui dia i utilitzada per moltes poblacions en les seves representacions de Setmana Santa.

El primer testimoniatge documental sobre la Processó de Verges data de 1666, en el qual es fa una referència puntual a la Processó del Dijous Sant i es parla de la representació vergelitana com un costum. Algun dels seus quadres ens remet plenament a l’època medieval.
Fira d'artesania i ceràmica de Bisbal 2016
Bisbal 2016
FIRA D’ARTESANIA I CERÀMICA DE BISBAL 2016

La Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, és un dels centres capdavanters de Catalunya. Per aquest motiu, la Bisbal és una de les dotze zones declarades oficialment d’interès artesanal a Catalunya. 
  
Aprofitant aquest marc, la fira ARTESANA esdevé una fira de referència en el sector de l’artesania de Catalunya. ARTESANA ubicada al passeig Marimon Asprer, espai molt cèntric i emblemàtic de la ciutat, acull artesans de diferents oficis vinguts d’arreu, els quals ofereixen una mostra de qualitat de productes artesans no alimentaris: ceràmica i terrissa, joies, cistelleria, teixits… 
Tots els expositors estan acreditats com a artesans i han elaborat les peces que mostren durant la fira. La fira també acull ceràmica industrial i altres empreses vinculades al sector i a la nostra població.  
Divendres 25 i dissabte 26 de març de 2016 de 10 h a 20 h, ininterrompudament.  Passeig Marimon Asprer Accés gratuït Sectors participants: artesans no alimentaris acreditats amb el carnet d’artesà i empresaris i artesans ceramistes de la Bisbal. Activitats previstes: Tallers de ceràmica i d’oficis artesans  Concurs de torn  Espectacles de ceràmica  Trenet turístic  Jornades gastronòmiques.

Per conèixer l’agenda completa visita

http://www.visitemporda.com/es/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *