Telefèric, pioner dels pintxos, celebra 25 anys obrint el seu quart local

Van ser els primers en oferir pintxos a Catalunya, a l’estil del nord. Soledad Urabayen, nascuda a Pamplona i amb tradició familiar dins del sector de la restauració, ja fa 25 anys que va portar fins a casa nostra la cultura navarresa de la cuina en miniatura. Ara són els seus fills, Xavi i Maria Padrosa, qui estan al front del negoci, i ja van pel seu quart establiment. L’últim restaurant Telefèric l’han obert enguany al Born, a la Plaça Jacint Reventós (davant del carrer Argenteria), un dels racons més encantadors del barri.
 
El restaurant Telefèric i els seus pintxos
 
 
Fa dos anys van inaugurar el primer Telefèric a San Francisco. La seva proposta es basa en els pintxos i les tapes d’autor, en un entorn caracteritzat per obres de Chillida, Picasso, Miró o Tàpies. Art i gastronomia en locals que donen sentit a les dues passions de la família, ja que, a banda de dedicar-se a la restauració, els pares del Xavi i la Maria Padrosa eren marxants d’art.
Cuina en miniatura i tapes per a compartir
A banda de la barra de pintxos, Telefèric proposa plats pensats per compartir, amb un punt d’originalitat i de fusió culinària; com les vieires al curri dolç i hummus de remolatxa, les gyozas mar i muntanya amb salsa de Patxaran, el bao de galta ibèrica o el ravioli d’ànec confitat amb beixamel de ceps.
 
Vieires al curri dolç i hummus de remolatxa
 
 
El seu foie a la planxa amb melmelada de cirera i ceba vermella caramel·litzada ha estat guardonat amb el Premi Popular a la millor tapa a la sisena edició de la ruta ‘De Tapes per Barcelona‘; i l’establiment de San Francisco va guanyar el Best Restaurant in the East Bay Area atorgat el 2016 per la revista Diablo Magazine.
 
Foie a la plantxa caramelitzat amb mermelada de ceba vermella i cirera
 
 
La carta es completa amb dos plats de carn i dos de peix, dues amanides, graellada de verdures, una taula de pernil ibèric de gla i una de quatre formatges, i unes postres casolanes. Disposa també d’un menú de migdia -disponible de dilluns a divendres- per 12,50 euros, que inclou 8 primers, 8 segons i 4 postres.
El celler del restaurant disposa d’unes 30 referències de vins i caves nacionals -també a copes- i una selecció de còctels d’autor (sangries, gintònics, margarita i mojito). Fins i tot el gel és artesanal.
Telefèric Born
El nou local del Born, de 230 metres quadrats repartits en dues plantes, té capacitat per a 125 persones i compta amb una plantilla de 30 treballadors. Un espai modern i acollidor, on les obres d’art i els elements de vegetació comparteixen taula amb el comensal per tal que se senti com a casa.
La cuina del Telefèric al Born la signen el xef executiu Oscar Cabezas, encarregat del control de totes les cuines del grup i que ha treballat a Arzak, juntament amb el subxef Rodrigo Vázquez, amb experiència a El Celler de Can Roca i a El Bulli.
 MÉS INFORMACIÓ:
Plaça Jacint Reventós, s/n (davant del carrer de l’Argenteria, 53) – 08003 Barcelona.

 

Horari: de 11:00 a 00:00 de diumenge a dijous i de 11:00 a 01:00 de divendres a dissabte, tots els dies de
l’any (excepte Nadal).
Capacitat: 125 persones (40 persones al primer pis).
Preu mitjà: 30 euros.
Menú migdia de dilluns a divendres: 12,50 euros.
Telèfon reserves: 93 517 37 00.
Web: https://www.teleferic.es/

Email: telefericborn@teleferic.es

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *