El xef Paco Pérez estrena cinc «suites» a Miramar

Xef Paco Pérez Miramar suites
Paco Pérez a Miramar.
El xef Paco Pérez (5 estrelles Michelin) i la seva dona, Montse Serra, han convertit l’antiga fonda Miramar de Llançà en un hotel boutique amb cinc exclusives habitacions. Cinc suites amb vistes al mar, situades al primer pis de Miramar i dissenyades perquè l’hoste se senti com un convidat a casa del xef. 

Tal com explica Paco Pérez, “hem situat la fonda al nivell del restaurant, perquè si vens a casa a gaudir de la nostra cuina puguis quedar-te, relaxar-te, deixar-te cuidar i viure la màgia de l’Empordà”.

Els hostes de Miramar Rooms, a més de poder gaudir de la cuina d’avantguarda de Paco Pérez i el seu menú degustació, podran despertar amb un esmorzar de xef: amb sucs naturals i shakes en combinacions delicioses, amb productes ecològics de l’Empordà, fruita, embotits, ous Benedictine, creacions dolces fetes a casa (crepes, pastissos), etc.

UN ESPAI ON SENTIR-SE UN CONVIDAT


Tranquil·litat a les suites de Miramar Rooms.
Les cinc suites de Miramar Rooms tenen nom d’alga o planta marina (Posidònia, Laminària, Gracilària, Aonori i Wakame) i totes, excepte una, tenen balconada i vistes al mar. Garanteixen la màxima intimitat, gràcies a un servei discret i elegant, buscant satisfer a un tipus de client que busca la tranquil·litat i una experiència gastronòmica completa.

Les habitacions estan equipades amb totes les comoditats (llits King size, climatització, wifi, tv, amenities de cosmética marina Algotherm). El seu interiorisme, com el de tot l’espai, està dissenyat perquè l’hoste se sentí com un convidat. Per això no hi ha recepció d’hotel, sinó un petit espai de benvinguda a l’entrada del restaurant, i per això totes les habitacions són diferents, tot i seguir un mateix estil.

Els colors (pedra/beige), el mobiliari (amb materials nobles i tons naturals) i tota la decoració persegueix crear un ambient acollidor, comfortable, de calma i intimitat. Amb petits racons de lectura o descans, amb sofàs o tauletes, que recorden la sala d’estar d’una casa particular.

La reforma l’ha dirigit MªEugènia Linares (LVArquitectura) i ha inclòs la transformació de l’entrada de Miramar i la transformació de les 10 habitacions que quedaven a la primera planta de l’antic hostal en cinc suites exclusives.

DE TXIRINGUITO A RESTAURANT AMB ESTRELLA I HOTEL BOUTIQUE


Miramar txiringuito restaurant Paco Pérez
Miramar, de txiringuito a restaurant.
La història de Miramar és la història de la Julia Cisneros, filla d’Albacete i cuinera al front, i Alfons Serra, un transportista que feia la ruta Barcelona-Portbou. L’any 1939 van decidir instal·lar-se a Llançà i construir-hi un humil txiringuito de platja. 

Només hi venien begudes i els “estiuejants” de l’època s’hi portaven la seva pròpia carmanyola. En plena postguerra, un viatger els va preguntar si llogaven habitacions i ella, sense dubtar, va respondre que sí. Aquella nit la Julia va dormir a la platja i va néixer la Fonda Miramar.

L’any 1943, la fonda ja tenia les primeres habitacions a la planta baixa de MIRAMAR i al restaurant ja servien menjars. 10 anys més tard, la família Serra construiria la segona planta i la fonda aniria creixent fins arribar a 45 habitacions.

Als 90, però, un jove Paco Pérez canviaria la seva història. Un matí d’estiu es va enamorar d’una noia en pijama a la porta de Miramar, la Montse Serra, néta dels fundadors, i el seu futur va quedar lligat per sempre. Junts convertirien el restaurant en un 2 estrelles Michelin i junts han convertit aquella fonda en cinc habitacions exclusives on “cuidar” els hostes com si fossin convidats.

MENÚ DEGUSTACIÓ «(CON)TINUEM 2016… 30 MOMENTS»

Els hostes de Miramar Rooms podran gaudir també, si així ho desitgen, de l’oferta gastronòmica de Miramar, distingida amb dues estrelles Michelin. La carta, que va variant durant la temporada i que inclou alguns dels clàssics de Paco Pérez, ofereix aquest estiu novetats com un arròs abanda amb fons marí, la crema d’ametlles, caviar, gamba i meló o la ventresca i llom de tonyina vermella amb matisos “Umami”.

Pels més gastrònoms, és ineludible el menú degustació, titulat aquest any (Con)tinuem 2016…30 moments. Una successió en 30 detalls de creacions fresques i lleugeres que fan un recorregut pel mar, l’hort i la muntanya més propers a Llançà. 


Una explosió de sabors, textures i temperatures amb intensitat i creativitat com a fil conductor amb matisos viatgers procedents d’Àsia o Sudamèrica que es barregen amb el producte més local. No falten tocs divertits, com poden ser el “calamar pirata” o el “príncipe de Beukelaer”, en una successió en dues hores del millor de la tècnica de l’equip de Miramar, amb Paco Pérez i Luis Alonso al caddavant de la cuina, Montse Serra coordinant la sala i Toni Gata com a sumiller.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *